Gilera Bike

A few nice bikes images I found:

Gilera Bike
bikes

Image by Fields of View

another bike from Sunday’s Steam Fair

Bike ride towards Maglehem
bikes

Image by Ulf Bodin
C1549. A family on bikes passed by on the Lillehem road on their way to Maglehem. In the background a grave mound (?) – Maglehem 138:1 in the Sites and Monument Records (http://kulturarvsdata.se/raa/fmi/10108701380001).

14 thoughts on “Gilera Bike

 1. chiwalatta

  This set just keeps getting better Tim… Very cool bike… You’ll have to come out and photograph my bike when I get it!

  Reply
 2. KNATON

  Jag känner han som "planterade" stenarna – det är morsans o farsans granne. Farsan höll på att garva knäna av sig när jag gick på det….Schysst fusk dock:)

  Reply
 3. Ulf Bodin

  [http://www.flickr.com/photos/knaton] Tack kommentaren! Utan att veta i just detta fall, så är det väl nästan alltid någon som säger att en fornlämning är "nybyggd" när man frågar. Jag har själv undersökt ett gravröse Småland som "gubbarna" i byn småskrattande hävdat att det var deras släkting som kastat upp en gång när seklet var ungt och fullkomligt löjligt att gräva i. Så var det inte (libris.kb.se/bib/1912525)…

  Reply
 4. KNATON

  Hej Ulf – Håkan Nilsson här – din f.d. kollega på RAÄ. Stenarna i kanten är nyresta (bevisligen) – själva knölen kan utgöra en fornlämning men det är ytterst tveksamt. Har bl.a. själv träffat en ung man som var helt övertygad om att det var hans farfar som tillverkat flintyxorna i hans gårdssamling – ganska vanligt som du säger med feltolkningar. Skoj att du skruttat runt på mina föräldrars marker – Drakamöllan med omnejd är supernice! Schysst bild förresten:)

  Reply
 5. Ulf Bodin

  [http://www.flickr.com/photos/knaton] Hej Håkan! Det var ett tag sedan. Men kommer inte stenarna ursprungligen från de trasiga som ligger bakom? Fusk i all ära, men det är ganska mycket sten att frakta dit bara på skoj.

  Familjen har hyrt sommarhus i Everöd de senaste fyra somrarna. Detta är fantastiska trakter!

  Reply
 6. KNATON

  Gubben gjorde det med hjälp av traktorn. Jag var några veckor efter "ingreppet". Markskadorna var rätt uppenbara. Området har odlats tidigare så det finns många bortröjda stenar att ta till. Fast det är en rolig historia – jag kom körande på väg till föräldrarna och körde nästan av vägen – konstigt att jag inte sett den graven tidigare. Väckte en del muntrationer i bygden….

  Varför inte flytta ner? Ni kan köpa mina föräldrars gård – lhttp://www.booli.se/bostad/gard/degeberga/lillehemsvagen+166/1187445/maklare

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>