‘Orphiro’ Alexander Steegh

A few nice electric bikes images I found:

‘Orphiro’ Alexander Steegh
electric bikes

Image by FaceMePLS
Dutch Design Week 2011.

De Orphiro is ontwikkeld door een Nederlands projectteam onder leiding van Alexander Steegh. Het plan is om de Orphiro in bescheiden oplage te produceren in een sociale werkplaats in Helmond. ‘Het idee is om de mensen die daar werken, de kans te geven om iets te bouwen dat cool is, iets waar ze trots op kunnen zijn’, zegt Steegh, die in het dagelijks leven arbeidsconsulent is. Hij voorziet voor de Orphiro voorlopig weinig belangstelling op de consumentenmarkt, maar wil de stille cruiser verkopen aan bedrijven. ‘Zij kunnen deze motor inzetten als marketinginstrument. De Orphiro heeft vijf accu’s aan boord, die goed zijn voor een actieradius van 100 kilometer. Topsnelheid is begrensd op 120 km/u. De aanschafprijs komt op 49.000 euro ex. BTW.

IMG_3753

electric bikes

Image by !/_PeacePlusOne
Electric Bikes in Shanghai

In Shanghai – BE PART OF THE SOLUTION :

Share the 3 Finger "Peace Plus One" Sustainability Symbol with your friends – Balance Society, Environment and Economy in your everyday decisions.
www.SustainabilitySymbol.com
www.PeacePlusOne.cn

3 thoughts on “‘Orphiro’ Alexander Steegh

 1. Arjen Stilklik

  Ik weet niet wat ik hiervan moet vinden, misschien wel niks. De koppeling van sociale werkplaats aan een motorfiets van die prijs, alsmede aan "marketinginstrument" vind ik voorlopig schokkend maar misschien denk er morgen anders over. Waarom moeten sociale werkplaatsen zich immers alleen maar bezighouden met plantsoenenwerk en fabriceren van eenvoudige fabrieksdingen?

  Reply
 2. FaceMePLS

  @Arjen: de vraag stellen is de vraag beantwoorden. Overigens ben ik benieuwd wat deze machine zou kosten als hij niet op een sociale werkplaats gemaakt zou zijn. Als dat aanmerkelijk scheelt, hebben we hier in Nederland het nieuwe China ontdekt.

  Reply
 3. Roel Wijnants

  [http://www.flickr.com/photos/faceme] Dan gaat het richting gebruik maken van gehandicapten voor de commercie,iets wat ze al jaren doen overigens.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>